Hoe massage rugpijn kan verlichten - LOTUS Massageschool

 

Rugpijn komt veel voor: 80% van de mensen heeft wel eens last van zijn rug. 

 

Uit onderzoek blijkt dat voor 90% van de (lage) rugpijn klachten geen medisch aanwijsbare oorzaak gevonden kan worden. Dit worden A-specifieke klachten genoemd. Het is dan ook lastig om te bepalen waar rugpijn vandaan komt. De oorzaak kan o.a. liggen in stress, spanning, verkeerde houding en overbelasting. De pijn kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een andere pijnplek in het lichaam, wat zich uit in de onderrug. Ook kunnen spieren, banden en gewrichten in de rug uit balans zijn.

De klachten uiten zich in: spanning, stijfheid, prikkeling, pijn, vermoeidheid, verminderde flexibiliteit of krachtverlies. Het kan het dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden: het bewegingspatroon wordt belemmerd en de spieren raken uit evenwicht. Het gevolg kan een vicieuze cirkel zijn:

pijn  >  minder bewegen  >  angst voor pijn  >  minder bewegen  >  pijn.

 

 

Massage is een effectief middel om uit deze vicieuze cirkel te komen!

 

Je kunt met massage spanningen in de rug verlichten en voorkomen, waardoor de pijncirkel doorbroken wordt. Door middel van speciale technieken (zoals petrissages, intermitterend drukken, effleurages, frictie en drukpunten) kun je de spieren goed behandelen. De doorbloeding wordt geactiveerd en spanningen, blokkades en afvalstoffen vloeien weg. Hierdoor voelt de rug weer ontspannen en soepel aan. De eerste stap naar herstel!

 

Wil je meer weten over massage bij rugpijnklachten?

 

Dan is de  cursus Rugpijn massage  een waardevolle aanvulling voor je praktijk.

 

Je leert tijdens deze cursus:

  • Verschillende soorten rugpijn en kenmerken
  • Speciale technieken voor ontspanning in de (onder)ug
  • Contra-indicaties
  • Thuis oefeningen voor de cliënt
Lees hier meer over de cursus Rugpijn Massage.

 

 

Reacties van cursisten:

 

  • Dit is een hele mooie aanvulling! Precies wat ik nog miste in mijn praktijk. Goed opgebouwde massage om rugpijn te behandelen.   (Pauline)
  • Super leerzame cursus met veel nieuwe grepen die een extra positieve uitwerking hebben voor mensen met rugklachten. Ik kom zeker nog een keer bij jou terug voor een cursus!   (Sigrid)
  • Ik heb veel meer ruimte & ontspanning in mijn rug.   (Alina)

 

 

 

Esther HakWil je dit artikel delen? Graag!

Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van LOTUS Massageschool, met een werkende link naar mijn website  www.lotusmassageschool.nl

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *