Hoe geef je een massage - LOTUS Massageschool

Hoe geef je een massage ? Dit zijn mijn 7 beste massage tips voor een écht goede massage:

 1.  Rust en aandacht

Dit klinkt misschien als een open deur, maar toch bepaalt dit grotendeels de kwaliteit van de massage. Als je de massage rustig en aandachtig geeft, kan de ander zich pas echt ontspannen.

 

2.  Stel de ander op zijn gemak

Dit is zeker belangrijk voor iemand die voor het eerste een massage krijgt. Maar ook voor mensen die vaker naar een masseur gaan, kan een massage best intiem zijn. Je maakt lichamelijk contact en komt dus dichtbij in iemands privé zone. Zorg dus dat je de ander op zijn gemak stelt. Laat hem weten dat je respectvol met zijn wensen en grenzen omgaat.

 

3.  Kies een prettige massage olie

Kies een massage olie die jij prettig vindt. Als je het komende uur omringd bent met je favoriete geur, heeft dit natuurlijk een positieve invloed op je stemming! Je kunt uiteraard ook je klant een lekkere geur laten kiezen, zodat de massage helemaal op hem of haar wordt afgestemd.

 

4.  Let goed op de ontvanger

Blijf tijdens de massage goed op de ontvanger letten. Ligt hij nog lekker? Wordt zijn ademhaling dieper? Vind hij het tempo en de druk goed? Door goed te kijken en luisteren kun je de massage zo prettig mogelijk maken voor de client.

 

5.  Go with the flow!

Als je eenmaal aan het masseren bent geslagen, kun je lekker in de flow komen. De beste massages zijn een vloeiend geheel, en voelen als een heerlijke ontspanningsreis!

 

6.  Houd contact

Het is voor de ontvanger prettig als je altijd contact met hem houdt. Terwijl je even naar de andere kant van de tafel loopt, leg je dus rustig een hand op de schouder. Zo weet de client waar je bent, en dit geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

 

7.  Laad jezelf op

Zorg dat je jezelf weer oplaadt na de massage. Schud je handen even los, zucht een paar keer diep en was je handen onder de kraan. Zo voorkom je dat je de energie van de ander overneemt. Het is belangrijk dat je ook zelf genoeg energie overhoudt voor de rest van de dag!

 

Hoe geef je een massage? Bij een goede massage geef je persoonlijke aandacht aan de ontvanger.

Stem goed af met de ander, zodat hij zich in goede handen voelt. Blijf ook goed voor jezelf zorgen, zodat de massage voor beiden lekker ontspannen is!

 

 Hoe geef ik een goede massage - LOTUS Massageschool

Wil jij ook leren hoe je een écht goede massage geeft?

Volg dan één van mijn inspirerende  Massage Cursussen. 

Je leert de juiste tools en technieken om een prettige ontspanningsreis aan de ander te geven!

Lees hier meer over mijn Massage Cursussen.

 

Esther Hak

Wil je dit artikel delen? Graag! Bij het gebruiken van mijn tekst verzoek ik je mijn naam te vermelden: Esther Hak van LOTUS Massageschool, met een werkende link naar mijn website  www.lotusmassageschool.nl

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *